Recente Transacties

PingProperties breidt haar vastgoedportefeuille uit met de aankoop van het hoofdkantoor van drinkwaterbedrijf Dunea in Zoetermeer.

Small_laan_van_de_verenigde_naties_zoetermeer-8770

PingProperties breidt haar vastgoedportefeuille uit met de aankoop van het hoofdkantoor van drinkwaterbedrijf Dunea in Zoetermeer. De aankoop is gerealiseerd ten behoeve van het recent opgerichte PingProperties Corporate Office fund XII. PingProperties heeft voor deze aankoop een nieuwe financiering aangetrokken bij NIBC.

Het karakteristieke half maanvormige gebouw, ontworpen door architectenbureau Graziosi Progetti, is gelegen aan het Plein van de Verenigde Naties in Zoetermeer en heeft een v.v.o. van 8.519 m2. Het hoofdkantoor van drinkwaterbedrijf Dunea is gelegen op een goede locatie, direct naast het station en de A12 en heeft een uitstekende parkeernorm. In 2013 is het pand volledig duurzaam gerenoveerd en voorzien van energielabel A.  

Dunea produceert en levert aan circa 1,3 miljoen klanten lekker en betrouwbaar drinkwater in het westelijke deel van Zuid-Holland. Al ruim 140 jaar beheert en beschermt Dunea de duinen en natuur tussen Monster en Katwijk waar haar drinkwater vandaan komt. Schoon drinkwater, rust en ruimte in de Randstad vormen de basis voor een goed leven. Dunea is daarom altijd op zoek naar (nieuwe) oplossingen en mogelijkheden voor drinkwater en natuur.

JNW Makelaars-taxateurs adviseerde de koper. De Mik Bedrijfshuisvesting B.V. behartigde de belangen van verkoper.

 

Eigenaar/gebruiker koopt bedrijfscomplex gelegen aan de Industrieweg 52 te Rotterdam

Small_industrieweg_52

Clean Lease Randstad Onroerend Goed B.V. heeft onlangs het bedrijfscomplex gelegen aan de Industrieweg 52 te Rotterdam verkocht aan een eigenaar gebruiker.

Het complex heeft een totale grootte van ca. 4.200 m² waarvan een bedrijfsruimte van ca. 3.500 m² in combinatie met ca.  650 m² kantoorruimte en is gelegen op bedrijventerrein Spaanse Polder.

Thoma Van Bussel Bedrijfsmakelaars adviseerde de verkoper.  De Mik Bedrijfshuisvesting adviseerde de koper.

Particuliere belegger koopt bedrijfscomplex aan de Bleiswijkseweg 51 te Zoetermeer

Small_nieuwe_situatie

Een particuliere belegger heeft het bedrijfscomplex, ter grootte van ca. 5.246 m² zeer hoogwaardige bedrijfsruimte, ca. 2.187 m² kantoorruimte (Energielabel A) en ca. 550 m² kantine- en entresolruimte in combinatie met in totaal 90 parkeerplaatsen aan de Bleiswijkseweg 51 in Zoetermeer gekocht. Het complex is langjarig en single-tenant verhuurd en wordt momenteel gerenoveerd, verduurzaamd en vergroot voor de nieuwe huurder. De oplevering van de renovatie en de nieuwbouw is eind 2019 voorzien.

Het bedrijfscomplex is gesitueerd op bedrijventerrein “Brinkhage” en ligt nabij volwaardige op- en afritten naar en van de A12 (Den Haag - Utrecht) alsmede op korte afstand van de N209 en N470 met goede verbindingen naar o.a. Leiden, Bleiswijk, Delft Zuid en Rotterdam The Hague Airport. Tevens ligt het bedrijfscomplex in de invloedsfeer van het nieuwe NS-station Lansingerland-Zoetermeer en de RandstadRail waardoor ook de centra van Rotterdam en Den Haag makkelijk bereikbaar zijn.

Meerdervoort Group koopt twee kantoorgebouwen in het centrum Zwijndrecht

Small_persbericht

De Meerdervoort Group B.V.  heeft de multi-tenant kantoorgebouwen “Victor & Boris” tegenover het bus- en NS-station Zwijndrecht gekocht.

Gebouw “Boris” staat aan de Stationsweg en is circa 3.415 m² groot. Gebouw “Victor” staat aan het Stationsplein en omvat circa 3.420 m² is qua omvang het grootste professionele flex-kantoorconcept in het Drechtsteden gebied. Bij de kantoorgebouwen behoren tevens 84 eigen parkeerplaatsen op een afsluitbaar eigen terrein.

De Mik Bedrijfshuisvesting B.V. behartigde de belangen van verkoper.

Webhelp huurt wederom ca. 793 m² in Delftse Poort Rotterdam

Small_1.dp

Webhelp heeft onlangs wederom een huurovereenkomst gesloten met CBRE Dutch Office Fund voor een uitbreiding met circa 793 m² kantoorruimte gelegen op de 13e etage in kantoorgebouw ‘Delftse Poort’, Weena 505 te Rotterdam. Inmiddels huurt Webhelp nu verdiepingen 11, 12 en 13 in het gebouw, totaal 3.288 m².

De grootschalige modernisering van gebouw Delftse Poort aan het Weena 505 hebben geresulteerd in de realisatie van een zeer modern full-service multi-tenant kantoorgebouw waarin het werknemers en werkgevers aan niets ontbreekt. Het afgelopen jaar heeft het makelaarsteam namens CBRE Dutch Office Fund inmiddels reeds circa 8.000 m² kantoorruimte verhuurd.

Webhelp is een internationale speler op het gebied van Business Process Outsourcing (BPO) met maar liefst 40.000 medewerkers. Webhelp is specialist in customer experiences via alle kanalen, telefonie, social media, chat en webcare.

De Mik Bedrijfshuisvesting behartigde de belangen van verhuurder.